10 Kasım 2020 Salı

BEŞAMELLI BROKOLİ

 


Borokoliyi bu haliyle mutlaka deneyin derim.Et yemeklerinin yanina cok yakişacak bir brokoli tarifi bu

Malzemeler:

3 adet patates
1 cay bardağı süt
tuz
karabiber
üzerine
küçük bir brokoli
beşamel sosu icin:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
tuz
karabiber
en üste iki kibrit kutusu kadar rende taze kasar

Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp soyun,ezin.
Süt,tuz,karabiber ilave edip püre haline getirin.Fırına dayanıklı bir kaba döşeyin. Benimki 17×27 cm lik bir fırına dayanikli servis tabağı idi.Brokolileri yıkayıp haşlayıp süzün ve patatesin uzerine çiçek çiçek yayın. Bir tencerede tereyağını eritip un ile kavurun.
Sütü unlu karışıma azar azar karıştırarak dökün. Tuz,karabiber ekleyin.Prüzsüz bir karışım olun
ca brokolilerin üzerini beşamel ile kaplayın.En üste rende taze kaşar serpip 200 derecede önceden ısınmış fırında kızarana  kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok: