15 Ekim 2020 Perşembe

KARAMELİZE SOĞANLI ENGİNAR

 


Enginarı ilk kez boyle denedim.,hem guzel oldu hem şifalı.Malum enginar da soğan da sarımsak da cok faydalı.Üc besinden faydalanmak icin ideal bir tarif😊😉


4 adet enginar
3 buyuk soğan
5- 6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 cay bardagi zeytinyag
yarım limonsuyu
1 cay kaşığı seker
2 cay kasigi tuz
su
uzeri icin dereotu

Yapılışı:

Soğanları piyazlık doğrayın.
Zeytinyag koyduğunuz tencereye soğanları katıp,sarimsaklarısoyup boyuna ikiye kesip ekleyin,seker de katıp bir süre kavurun.Daha sonra fıstık, üzüm, tuz ekleyerek kavurmaya devam edin. soğanlar karamelize olunca enginarları koyup ustunu üç parmak gececek kadar su ekleyip limon sıkıp pişmeye bırakın. (suyu azalırsa eklersiniz) Pişince enginarları servis tabağına alıp soğanlı harc ile cukur kısımları doldurun.
Dereotu ile susleyip buzdolabına kaldirin.soğuyunca servis edin.
Tavsiyem bir gün sonra yemeniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: