30 Eylül 2020 Çarşamba

ŞEFTALİLİ ALT UST KEKİ

 


Çay saatine nefis şeftalili kek yaptim.Pratik ve lezzetli oldu dörtte üçü hemen bitti bile 😊

Malzemeler:

3 adet yumurta
100 gr tereyag
1,5 su bardagi toz şeker
ayrica 2 yemek kasigi tozseker
1 su bardagı  yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 büyük seftali
2 su bardağı un

Yapılışı:

26 cm veya 24 cm çapındaki kek kalıbına yağli kağıt döşeyip iki kaşık toz seker serpin.Şeftalileri soyup yarım ay seklinde dilimleyip guzelce şekerin üzerine dizin.Bu kenarda beklerken siz derin bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağını çırpın.Yumurtaları kırıp yine çırpın. Seker ve yoğurt ekleyip tekrar çırpın. Unu azar azar ekleyin kabartmatozu ve vanilya katıp yine çırpıp  bozmadan guzelce şeftalilerin uzerine dökün. Kalıbın üzerini folyo ile kapatıp 175 dereceki fırına koyun.25 dakika sonra folyoyu alıp pişirmeye devam edin.Yaklaşık 35 -40 dakika pişecek.Bıçak batirarak kontrol edebilirsiniz.
Bicak kekden temiz çıktıysa kek pişti demektir.fırından alin bir kac dalika sonra keki ters cevirip yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın. Kekiniz hazır.Afiyet olsun.
Tarif icin tesekkur ederim https://www.pelinchef.com/


Hiç yorum yok: