22 Eylül 2020 Salı

KABAK TEMPURA

 


Kabak kızartmasını bu sekilde denediniz mi?? Tasiye ederim deneyin.


Malzemeler:

2 adet kabak
1 şişe madensuyu
3-4 yemek kaşığı un
1 cay kaşığı karabiber
2 cay kaşığı tuz
uzeri icin
birkac dal maydanoz
kızartmak icin
2 su bardagi sıvıyağ

Yapılışı:

Kabakları yıkayip soyup ister uzun uzun ister yuvarlak dograyın.Derin bir kasede un,madensuyu ,tuz ve karabiberi çırpın. Boza kıvamında olacak.Tencereye yağı alın birkac dakika kızdırın. Kabaklari unlu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
Uzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Birkaselezzet dedi ki...

Iyisin inş.guzel insan bu gun dostlara tesekkur etmek istedim sağolun 💕😊💙 sizleri tanıdığıma çok memnun oldum