31 Ağustos 2020 Pazartesi

ELMALI RULO KURABİYE

 

Merhaba,herkese mutlu haftalar diliyorum.Çay saatine harika bir tarifim var.Aslında bildiğimiz elmalı kurabiye ama bu kez parmak boyutunda rulo şeklinde yaptım.İster taze taze yiyin ister derin dondurucuya koyun on dakikada çözülüyor hazır oluyor.

MALZEMELER:

1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un

içi için:

2 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

üzeri için iki tatlı kaşığı kadar pudra şekeri

YAPILIŞI:

Kurabiyelerin önce içini yapıyoruz.Elmaları soyup rendeleyin bir tavaya alın.Şeker ve ceviz ekleyip az pişirin.Tarçın ile karıştırıp altını kapatıp soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yumurtayı derin bir kaseye kırın.Yoğurt,oda ısısında yumuşamış tereyağ (margarin de olur),pudra şekeri ekleyin.Vanilya ve kabartma tozunu katın.Unu kontrollü olarak azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapın.Mandalinadan az büyük parçalar koparıp yuvarlak açın.Geniş tarafı parmak genişliğinde olacak şekilde üçgenler kesip elmalı iç koyup genişden dara rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiyeleri kenara alın.Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.Derin dondurucuya koyacaksanız pudra şekeri dökmeden koyun yiyeceğiniz zaman çözdürüp dökersiniz.
Afiyet olsun.






2 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

teşekkür ederim çatlakkafe