Akşam yemeğe beyti yanına evde kalmiş bebek patateslerimi fırınlayarak yapayım dedim harika oldular.Et yemegi yanina cok yakıştı.
KAŞARLI BABY PATATES
Malzemeler:
9 adet baby patates
1 cay bardağı zeytinyağ
uc diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik ya da biberiye
pul biber
uzeri icin bir cay bardagi rende kaşar
1 cay bardağı zeytinyağ
uc diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik ya da biberiye
pul biber
uzeri icin bir cay bardagi rende kaşar
Yapılışı:
Patatesleri guzelce yıkayıp tencereye alın. Üzerini iki parmak gececek kadar su koyun ve (kaynadiktan sonra) patatesleri on dakika kadar haşlayin.
Haşlanan patatesleri alın kabuklariyla birlikte soymadan ikiye üçe bölün. Derin bir kaseye koyun.Zeytinyag,tuz ve baharatlar ile harmanlayın. Sarımsaklari ince ince kıyıp karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı bir kaba yağlı kagit serip patatesleri icine dökün uzerine kasar rendesi döküp kızarana kadar fırının ızgara kısmını açıp pisirin. Et yemegi yanına harika bir eşlikçi oluyor.
Haşlanan patatesleri alın kabuklariyla birlikte soymadan ikiye üçe bölün. Derin bir kaseye koyun.Zeytinyag,tuz ve baharatlar ile harmanlayın. Sarımsaklari ince ince kıyıp karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı bir kaba yağlı kagit serip patatesleri icine dökün uzerine kasar rendesi döküp kızarana kadar fırının ızgara kısmını açıp pisirin. Et yemegi yanına harika bir eşlikçi oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder