15 Mayıs 2020 Cuma

PIRASALI MISIR UNLU TUZLU KEK


Benim gibi tuzlu kek severseniz bu kek size göre.Çayın yanına ılık iken güzel oldu.

Malzemeler:

2 sap pırasa
2 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağ
4 yemek kaşığı kadar tulum peyniri
4/3 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
yarım su bardağı un
1 adet kapya biber
1 paket kabartma tozu
pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
bol dereotu

üzeri için

iki yemek kaşığı susam
iki yemek kaşığı çöre kotu

Yapılışı:

Yumurtaları derin bir kaseye kırın, çırpın.Süt ve yağ ekleyip yine çırpın.İnce ince kıyılmış pırasaları ,dere otlarını ,kapya biberleri ve peyniri ekleyin ,çırpın.Baharatları ekleyip un,mısır unu ilave edip kabartma tozu ve tuzu da ekleyip yine çırpıp yağlanmış büyük kare borcama dökün.Üzerine susam ve çörek otu serpip 170 derecedeki fırında pişirin.(ilk yirmi beş dakika fırının kapağını açmayın.kabarıp kızarınca piştiğini bıçak batırarak anlayabilirsiniz.Bıçak temiz çıkarsa pişti demektir)
Afiyet olsun.


1 yorum:

gazetekazan dedi ki...

Pıraslı hemde mısır unlu keki ilk defa duydum tadını merak ettim şimdi