Karantina nasıl gidiyor?Gördüğüm kadarıyla herkes mutfakda oyleyse benim de bu akşama kolay ,vitaminli bir tarifim var.
ALABAŞ CACIĞI
MALZEMELER:
1 buyuk alabaş turbu
2 adet havuç
4-5 yemek kaşığı süzme yogurt
2 diş sarimsak
tuz
dort beş yemek kaşığı zeytinyağ
bir cay bardağı kadar ceviz içi
bir kaç dal dereotu
pulbiber
4-5 yemek kaşığı süzme yogurt
2 diş sarimsak
tuz
dort beş yemek kaşığı zeytinyağ
bir cay bardağı kadar ceviz içi
bir kaç dal dereotu
pulbiber
YAPILIŞI :
Alabaşları ve havuçları yıkayıp soyup rendeleyin.Bir kasede yogurt,tuz,ince ince doğranmış sarimsaklari karıştırın. Alabaşlarla yoğurdu harmanlayip servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu koyun.
Zeytinyagını tavaya alıp iri cekilmiş cevizleri katip kavurun ve cacığın üzerine dökün. Pulbiber serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Zeytinyagını tavaya alıp iri cekilmiş cevizleri katip kavurun ve cacığın üzerine dökün. Pulbiber serpip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder