10 Şubat 2020 Pazartesi

PORTAKALLI ETİ CİN PASTA



Çay saatlerine çok yakışacak bir tart tarifim var bugün.Üstelik kış aylarında vitamin almak isteyenler de yapabilir,çünkü bu tart  portakallı.

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un

Portakallı peltesi için :

2 su bardağı portakal suyu(posası süzülmüş)
yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

üzeri için kakaolu çubuk pasta süsü

YAPILIŞI:

Derin bir kapta yumurtalar ve şeker çırpın.İçine yağ,süt eklenip yine çırpın.Daha sonra vanilya katın.unu eleyerek ekleyin ,kabartma tozunu da katıp yine çırpın.Margarinle yağlanmış tart kalıbına tahta spatula ile karışımı dökün.Önceden  175 dereceye ayarladığınız ve bir kaç dakika ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.Bıçak batırdığınızda kek yapışmıyor bıçak temiz çıkıyorsa fırından tartı çıkarın.
Diğer tarafta iki su bardağı portakalı  bir tencere alın.Su ,nişasta,şeker ekleyin karıştırarak pişirin.En son vanilyayı ekleyin.Koyu kıvamlı pelteniz hazır olunca altını kapatın.
Soğuyan tartı servis tabağına ters çevirin.Orta kısmına ılık portakal peltesini dökün.Donunca üzerine bol kakaolu çubuk pasta süsü döküp servis edin.
Afiyetolsun.



1 yorum:

Ali Yatarkalkmaz dedi ki...

Muhteşem görünüyor :) Elinize sağlık.