4 Şubat 2020 Salı

ANTEP FISTIKLI BAKLAVA KURABİYE





Dün gelen misafirlerimiz için yaptım bu kurabiyeyi.Üçdört malzemeli ,yapımı oldukça kolay ,lezzetli bir kurabiye.Herkesce beğenilince sizlerle de paylaşmak istedim.

Önce menümüze bakalım sonra tarife geçelim.(mavi yazılara tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz)

Antep fıstıklı kurabiye





MALZEMELER:

2 paket burçak bisküvi
1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
1,5 su bardağı toz antep fıstığı
2 yumurta beyazı
üzeri için beyaz çikolata (80gr lik iki adet)
2 çorba kaşığı kadar file antep fıstığı

YAPILIŞI:

Burçak bisküvileri rondoda toz haline getirin,derin bir kaba alın.İçine yumurta beyazları,toz antep fıstığı ,pudra şekeri (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Tatlı sevmiyorsanız  biraz daha azaltabilirsiniz) ekleyip güzelce yoğurun.Kolay yuvarlamak için elinizi ıslatarak cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Bu ölçülerle 18 adet kurabiye çıktı.Önceden  170 derecede ısıttığınız fırında 10 - 12 dakika pişirin.Dışı sert içi yumuşak olacak.
Diğer tarafta benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatalardan birer tatlı kaşığı fırından çıkan kurabiye
lere döküp file antep fıstığı serpip servis edin.
Tarif için @pukumutfakda ya teşekkür ederim.
Afiyetolsun.


Hiç yorum yok: