7 Ağustos 2019 Çarşamba

SOĞUK AYRAN AŞI


İster sıcak ister soğuk olsun har daim sevdiğim çorba.Yaz olduğu için soğuk olarak yaptım .

MALZEMELER

1su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
taze nane
tuz
soğuk su

YAPILIŞI:

Buğday ve nohut önceden haşlanacak.Yoğurdu bir kaseye alın su katarak çırpın.İstediğiniz kıvama gelene kadar su koyun.Haşlanmış buğday ve nohutu ekleyin.İsteğinize göre ince kıyılmış taze nane ve kuru nane katın.Her ikisi de olmalı ayrı lezzet veriyorlar.Damak zevkinize göre tuz ekleyip zeytin yağ katıp karıştırın.Çorbayı soğuk su ile yapmadıysanız ya da servise kadar ısındıysa buz katabilirsiniz
Tarif 6 kişilikdir
Afiyetolsun.



1 yorum:

ADANA SOFRASI dedi ki...

Ellerine sağlık, Hande'ciğim. Ben bu çorbayı Doğu turunda Diyarbakır'da yedim ve bu çorbanın anavatanının Diyarbakır olduğunu öğrendim. Buğdayından mıdır?ayranından mıdır? suyundan mıdır? çözemedim ama hakikaten tarifi izahsız bir tadı vardı. Bu çorbanın gerçek adı da Meyir'dir.