23 Mayıs 2018 Çarşamba

GÜLLAÇ


Ramazan geldi mi akıllara Güllaç gelir.Bizde de çok sevilen bir tatlıdır.Ben gül suyu koymam sevmiyorum sevenler bir yemek kaşığı süte ekleyebilir.

MALZEMELER:

7 yaprak güllaç
1,5 lt  süt
2,5 su bardağı şeker
2 çay bardağı ceviz içi

YAPILIŞI:

Sütü tencereye alıp şekeri katın kaynatın,şeker eriyince bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatın.(arzu eden süte gül suyu ekleyebilir) Sütü biraz bekletin ,çok kaynar olmasın ama sıcağa yakın olsun .
Ben büyük boy borcam da yaptım.Borcama bir kepçe süt dökün,güllaç yaprağı koyun her tarafını ıslayın yine bir kepçe süt dökün güllaç koyun aynı işlemi güllaç bitene kadar yapın.Kalan sütü en üste gezdirin iyice yapraklar ıslansın.Biraz soğuyunca ceviz içi ,fındık ,toz fıstık ,nar tanesi ya da vişne ile süsleyip dolaba kaldırın.(ortasına az yemiş serpebilirsiniz ,yemişleri araya koyarsak sütü karartıyor üstüne serpmenizi öneririm.)
Afiyetolsun.


Hiç yorum yok: