23 Mart 2018 Cuma

FINDIKLI VANİLYA AROMALI KURABİYE



Akşam çayına pratik ve lezzetli olan bu kurabiyeyi yaptım.Yaklaşık otuz iki adet çıktı ,birkaç günde tazeliğini korudu.

MALZEMELER :

125 gr. kadar oda ısısında yumuşamış tereyağ
2 adet yumurta (birinin beyazı ayrılacak )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartmatozu
1 tüp vanilya esansı
aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

üzeri için bir avuç kadar fındık kırığı

YAPILIŞI:

Derin bir kaseye tereyağ, bir yumurta ,bir yumurtanın  sarısı ,sıvıyağ,pudraşekeri,nişasta ,vanilya esansı koyup karıştırın.Azar azar unu ekleyin  ,kabartma tozunu katıp yoğurun.Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelince  cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta beyazına sonra fındık kırığına batırıp margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ,çok kızarmadan çıkarın.
Afiyetolsun.



Hiç yorum yok: