7 Haziran 2017 Çarşamba

OTLU KAŞARLI OMLET



Geçtiğimiz günlerde Ripsa Yağ yeni piyasaya sürdükleri aspir yağdan  hediye gönderdi.Bu yağı ilk kez duydum.Uzakdoğu ve Asya da yetiştirilen Aspir çiçeğinden elde ediliyormuş.Omega 6 , B12 zengini olan Aspir yağ kabızlık,kolestrol,şeker gibi bir çok hastalığa iyi geliyormuş,bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş.Daha önce kullanmadığım için ilk önce bir omlette deneyeyim tadı kokusu nasıl dedim ,ev halkına kaşarlı otlu omlet yaptım.Yağ gayet güzel ,hepimizin onayından geçti ikinci denemem de patates kızartması oldu,beğenildi. Yağ yanında gönderdikleri hediyelerini de harika hepsi için teşekkür ederim Ripsa :)



Gelelim omleti nasıl yaptığıma .

OTLU KAŞARLI OMLET

MALZEMELER :

3 adet yumurta
1 yemek kaşığı aspir yağ (ya da başka sıvı yağ)
2 yemek kaşığı rende taze kaşar
bir kaç dal dereotu
tuz
karabiber
pulbiber

YAPILIŞI:

Yumurtaları derin bir kaseye kırın ,çırpın.İçine ince kıyılmış dereotu,tuz,karabiber,pulbiber katın tekrar çatal ile çırpın.Yağı tavaya koyun kızınca karışımı dökün ,üstüne kaşarları gezdirin kapak ile ağzını kapatıp omleti pişirin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: