17 Mart 2017 Cuma

GÜN MENÜSÜ VE KAHVALTILIK GÖÇMEN SOSU - LUTENİTSA-AJVAR


Merhaba,bu gün hafta içi gelen misafirlerime hazırladığım davet sofram ile geldim.
Gün sofrasına tarif ,gün menüsü hazırlarken arkadaşım gönül fikir verdi.Onun tavsiyesi ile patlıcanlı domates soslu salatayı yaptım çok beyenildi.Lutenitsa ,ajvar ,kahvaltılık göçmen sosu gibi isimlerle anılıyor.Özellikle balkanlarda yaşayanlar yaparmış.Kahvaltıya da çok yakışacağına eminim.Yapımı kolay lezzetli bir tarif .Önce menüye bakalım sonra tarife geçelim.

GÜN MENÜSÜ 

Köz patlıcanlı soslu salata 
Kıymalı karnıyarık böreği

(kırmızı yazılara tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz)

LUTENİTSA -AJVAR -SOSLU KÖZ PATLICAN SALATASI


MALZEMELER:

1 kavanoz közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet kesme şeker
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
üzeri için bir kaç dal maydanoz
tuz

YAPILIŞI:

Tencereye sıvı yağı koyun.Közlenip soyulmuş ,ince kıyılmış kırmızı biberleri katın ,yağda çevirin.
Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soyup (Yaz olsa taze olarak közlenir fakat bu mevsimde derin dondurucudan çıkmış ya da konserve olarak alınmış) kıyıp karışıma ekleyin.Kabukları soyulmuş rondo da çekilmiş domatesleri ve salçayı ilave edin .Salça eriyince sarımsak,şeker,tuz  katın.Biraz sirkede koyuluyormuş ben koymadım.Bir iki dakika kaynatıp altını kapatın.Servis tabağına alıp maydanoz ile süsleyin.
Afiyetolsun.

1 yorum:

Eminekanak Kanak dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize saglik