10 Ağustos 2016 Çarşamba

SİMİ, SYMİ (SÖMBEKİ) ADASI GEZİM


Simi (symi) , türkçe adı sömbeki olan şirin bir yunan adası.Tatil için Datçaya gitmişken Simiyi de görmek istedim.Bodrumdan da geçiliyor ben Datçadan geçtim.Datçadan bir saat yirmi dakikada ulaşabilirsiniz.
Sahildeki acentalardan rezervasyon yaptırarak adaya geçiliyor.(gidiş geliş 80 ero ) Renk renk evleri beyaz boyalı tertemiz sokakları olan adayı gezebilmek için vize gerekiyor.Schengen vizeniz varsa sorun yok.


Adanın gezilebilecek alanı çok küçük .Gezmek için bir gün yeterli,gezmek yetmez denize de gireyim derseniz kalabilirsiniz.Denize  merkezde gümrüğün sağından  ya da koylardan girebilirsiniz,koylara deniz taksi ile  veya dolmuşla gidebilirsiniz.En meşhur olanı Pedi koyu.


Gümrükden çıkınca sahil boyunca devam edin hediyelik eşya satan dükkanlar ,tezgahlar ,restaurantlar var,yol sola kıvrılınca freeshop çıkacak karşınıza.Buradan devam edince çarşı içine de girebilirsiniz,
sahilden de devam edebilirsiniz.
Dörtyüz basamak ile yukarıya çıkıp ada manzarası izlemeniz mümkün.Ya da benim gibi yapın taksi ile tepeye çıkın (4 ero) yürüyerek fotoğraf çekerek sahile inin.
Yol boyunca taş evler,beyaz boyalı merdivenler ,kekik -ıhlamur satan insanlar ve nefis bir manzara göreceksiniz.



Adada geçim balıkçılık ,turizm ve süngercilik ile sağlanıyor.Süngerleri (fiyatları 6 ile 24 ero arasında değişiyor) alıp karbonatlı su yapıp yüzünüz ya da vücudunuz temizleyebilirsiniz.


Altta sahildeki balıkçı heykeli.






Yeme içme konusuna gelince deniz ürünleri tabiiki favori.Greek salad ,balık ,kalamar ,adada meşhur olan çim çim ,içecek olarak da Mythos (yunan birası ) tercih ettim.Çimçim dedikleri minik kabuklu karidesler.
( alt soldaki resim) Çekirdek gibi yeniyor yok kabuk sevmem ayıklamakla uğraşamam derseniz çimçimden vazgeçin.Tabii Yunan adalarına gelmişken Frappe içmeden dönmedim (soğuk nescafeli içecek) Sıcak havada serin serin iyi gidiyor.Sahil boyunca dizilen cafeler ,restorantlar ,tavernalardan en meşhuru Manos,her zaman dolu ama fiyatlar biraz pahalı.Ben yine sahilde yer alan Taverna Harisde yemek yedim.Yemekleri güzel ,çalışanları ilgili, mekan temiz.


Sizde benim gibi Yunan adalarını ve yemeklerini seviyorsanız ,tertemiz koylarda deniz keyfi yapmak istiyorsanız ,değişik yerler görmekden ,keşfetmekten hoşlanıyorsanız Simi ye gidin derim.

4 yorum:

audrey dedi ki...

çok şirin bir yer ..

Ada Deniz dedi ki...

Evler ne kadar şirin görünüyor. Doğayı korumuşlar belli...

bademlebuduk dedi ki...

kurabiyelerin kokusu braya geldi :))))

lezzettramvayı dedi ki...

çok güzel gezmişsin cnm keyifle hemde darısı benim başıma :)