10 Mayıs 2016 Salı

BURGU ARJAAN BY ROTANA & TANGO ARJAAN BY ROTANA OTEL


Geçtiğimiz akşam  Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana Otel'e akşam yemeği için davet aldım.Chef Rafet İnce bizler için gayet başarılı bir menü hazırlamıştı.
Açılışı truff mantarlı mercimek çarbası ile yaptık.Devamında damla sakızlı (çok çok az idi damla sakızı tadı) ahtapot güveç geldi masamıza.Sonrasında Mutabbel'in  (rokalı mahlepli patlıcan salatası ) tadına baktık.Her ikisi de gayet başarılı idi.Porçini mantarlı risotto ve erikle pekmezle bakır tencerede pişmiş kuzu tandır ise mükemmel idi.Geceyi hurmalı çikolatalı kek ile sonlardırdık.Tabi bu kadar güzel menüye Şef Rafet beyin sohbeti de eklenince gece nasıl bitti saat ne çabuk on iki oldu anlamadık.



Yemeklerden bahsetmişken o akşam ki salata,zeytinyağlı ve tatlılardan oluşan açık büfeden iki kare sizinle paylaşmak istedim.



Toplam dört adet yiyecek içecek mekanı bulunan otellerde ağırlıklı olarak Ortadoğu Mutfağı ,Türk Mutfağı ,Saray Mutfağı ,Akdeniz Mutfağından lezzetler bulmak mümkün.Otelin şefi Rafet İnce 19 kişilik ekibiyle çalışıyor.Sabahları 165 çeşidin olduğu açık büfe kahvaltı mevcut.Her pazar Elements Restoraurantta saat 11:00 - 15:00 saatleri arasında canlı müzikli brunch veriliyor.Açık büfe brunch,sınırsız alkolsüz içecek ,mimoza kokteyl açık-kapalı havuz dahil 70 tl.Açık büfe brunch sınırsız yerli alkollü içecek açık -kapalı havuız girişi 140 tl.

Otel dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Ortadaoğu ,Afrika ,Güney Asya,Doğu Avrupa da hızla büyüyen Rotanın Türkiyedeki ilk oteli.Geçtiğimiz eylül ayında Maltepe de hizmete açıldı.
Burgu ve Tango olamak üzere iki kuleden oluşuyor toplam 319 oda mevcut.Otelin tüm odalarında mutfak ,çay ve kahve makineleri, uydu ,minibar,güvenlik kasası,çamaşır makinesi ,ütü ve ütü masası mevcut.Oda fiyatları doluluk oranına göre değişiyor.Farklı büyüklüklere sahip dört adet toplantı salonu var.Bodylınes Fıtnes &Wellness Club zinde kalmanız için hazırlanmış.350 kişilik Elmas balo salonuda toplantı ,seminer ve düğünlere ev sahipliği yapıyor.
İki kulenin ortasında havuz bulunuyor.



Dekorasyonu rahat ve şık olan ,çalışanları saygılı ,hızlı olan otelden o gece mutlu ayrıldık.Güzel bir gece geçirmemizde ,nefis lezzetler tatmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim.


1 yorum:

audrey dedi ki...

biz de kahvaltıya gitmiştik yemekler lezizdi gerçekten çok beğendim..