13 Mayıs 2016 Cuma

BEŞİKTAŞ DENİZ MÜZESİ VE HARBİYE ASKERİ MÜZE

DENİZ MÜZESİ


Herkese merhaba .
Geçtiğimiz haftalarda bir günümü kültür gezisine ayırdım.Her zaman kullandığım Beşiktaş İskelesinin hemen arkasında yer alan Deniz Müzesini daha önce gezmemiştim.Askeri Müzeye gitmeden önce burayı gezmeye karar verdim.


Türkiyenin Denizcilik alanında en büyük müzesi olan Denizcilik Müzesi içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biridir.Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olan Deniz Müzesi Türkiyenin ilk askeri müzesidir.Üç katlı olup ,giriş ücreti 7 tl .dir.
Müzeyi gezmek için yaklaşık kırkbeş dakika ayırmanız yeterli olacaktır.



İçeride bir çok saltanat kayığı ve kürekleri mevcut.Gemi başı figürleri ,tuğralar,seyir aletleri ve daha denizcilikle ilgili bir çok eser var.

                                                           HARBİYE ASKERİ MÜZE


Harbiye de bulunan Askeri Müze oldukça büyük.Öncelikle gezmek için iki üç saat ayırın sonra da pazartesi ve salı günleri dışında her gün yapılan Mehteran Konserini izleyin derim.Müzeye giriş 7 tl.



Çeşitli canlandırmalar ,seslendirmeler,savaş silahlarının bulunduğu müze den bir kaç kare sizler için paylaştım.




Şanlı tarihimizin başlangıcı olan üç kıtaya hükmetmiş olan Osmanlı İmparatorluğu ve günümüz Türkiye Cumhuriyetinin geçmişinden izler taşıyan Askeri Müze  koleksiyon zenginliği ve çeşitliliği açısından dünyanın önde gelen müzelerindendir.10 şubat 1993 de yeniden düzenlenerek halka açılmıştır.45,000 müze koleksiyonundan seçilen 5000 tanesi sergilenmektedir.
Askeri kıyafetler ,sancaklar,tüfek,tabanca,kılıçlar,zırhlar,miğferler ,tombaklar bulunuyor.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Harp Okulu ve Harp Akademisi öğrenimini bu müze binasında tamamlamış.Okul yaşamı ilgili fotoğraf ve belgelerle bu sınıfta sergilenmekte.Atatürk'ün sınıftaki yeri boş bırakılmış.(alttaki fotoğraf)
Müzede Atatürk'e ait çok sayıda eşyada bulunuyor.




Müze gezisi bitince geçtim konser salonuna saat üçde başlayıp kırkbeş dakika kadar süren Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü Konserini izledim.Sizlerede vakit ayırıp buraları gezmenizi öneririm ben çok keyifli bir gün geçirdim.




3 yorum:

audrey dedi ki...

buraya çok eskiden öğrenciyken gitmiştim çok farklıydı şimdi çok şaşırdım tamamen osmanlıya ait bir müze haline gelmiş...

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

burnumun dibinde hiç gezmedim daha. en kısa zamanda cocuklarla gitmeli

birgulunlezzetleri dedi ki...

Kıymeti pek bilinmeyen güzel bir müze.