3 Kasım 2015 Salı

SELANİK GEVREĞİ -SELANİK KURABİYESİ


Anne tarafımın Yunanistan kökenli olmasından sanırım Yunanistan -Ege -Balkanlar bölgesi yemek
leri ,doğası ,sıcaklığı ,müziği  ile beni hep çekmiştir.Bu kurabiyeler de  sevdiklerim arasındadır.Hep hazır alırdım geçen hafta evde denedim gayet güzel oldu, hemen sizlerle de paylaşmak istedim.

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartmatozu
1 çimdik tuz
bir çay bardağı kadar fındık yada badem içi

YAPILIŞI:

Pudra şekeri ve yumurtaları mikserde çırpın.Tuz ,un,kabartma tozu ekleyip yine çırpın.En son fındık ya da bademleri ekleyip kaşıkla harmanlayıp margarinle yağlanmış fırın kabına dökün.Ben  borcam dikdörtgen kek kalıbında yaptım.Kalıba aldığınız karışımı 175 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
Yaklaşık yirmi yirmi beş dakikada kızardı benimki.Kızarınca fırından çıkarıp bir parmak kalınğında kesip bu sefer tepsiye yan olarak dizip tekrar biraz daha fırında tutup (on dakika kadar) çıkarın ,
Altı üstü hafif kızarmış olacak eğer kızarmamışsa maşa ile çevirip diğer tarafı da biraz fırında tutabilirsiniz.
Afiyetolsun.


6 yorum:

Adsız dedi ki...

hamurunda yağ yokmu veya başka bir sıvı.tek yumurta ile kuru malzemeler yoğurulabiliyormu.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Burada biscotti deniyor ve bayilirim..kahve ile de super gidiyor elinize saglik afiyet olsun..sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

merhaba adsız
evet yağ ya da başka sıvı yok.yoğurmuyor çırpıyorsunuz mikserle.biraz katı bir hamur oluyor spatula ile kalıba döşüyorsunuz.

Adsız dedi ki...

cevabınız için teşekkür ederim.hemen deneyeceğim.

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Hande'cim. Selanik gevreği hep hazır alıp yediğimiz bir şey tarifi vermen iyi oldu Teşekkürler, Sevgiler...

muhteşem yemekler dedi ki...

Bir de bu kurabiyeyi deneyeceğim, ellerinize ve emeğinize sağlık.