9 Ekim 2015 Cuma

KARİDES PİLAKİ


Geçtiğimiz akşam balık,salata,kalamar,peynirli biber turşu  ve karidesten oluşan bir menü yaptım.
Karidesi güveç ya da sote yapardım bu sefer pilaki şeklinde denedim.Gayet güzel oldu.İşte tarifi:

MALZEMELER:

500 gr.dondurulmuş karides
1 adet soğan
1 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
bir kaç dal maydanoz
tuz
karabiber

YAPILIŞI:

Soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağ da biraz kavurun.Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyin .Bunlar pişerken sarımsakları minik minik doğrayın.Bir kaç dakika bunlar pişsin karidesleri ekleyin.Karides dondurulmuş olduğu için su salacaktır (dondurulmuş değilse karidesler bir çay bardağı su koyabilirsiniz).Fazla pişerse karidesler sertleşeceği için en fazla on dakika pişirin.Altını kapamadan ince ince kıyılmış maydanozları katın,tuz ,karabiber ekleyin.Altını kapatıp servis tabağına alın.
Afiyetolsun.

1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sanırım denizden babam çıksa yerim derken beni kastetmişler... :) Deniz ürünlerinin tamamına bayılıyorum.Ellerine sağlık canım...

Sevgiler,