6 Temmuz 2015 Pazartesi

PİDE PİZZA


Bayatlamış pideleri değerlendirmek için çok güzel bir seçenek bu pizza.Bugünkü tarif tüm pizzaseverlere gelsin.Yapımı hem kolay hem lezzetli.
Ben evde ne malzeme varsa koydum,malzemelerde damak zevkinize göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz.


MALZEMELER:

1adet ramazan pidesi
1 yemek kaşığı ketçap
3 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
1 adet domates
15 adet siyah zeytin
1/2 kutu mısır (konserve)
biraz sucuk
taze kaşar rendesi
tuz
karabiber
pulbiber
kekik

YAPILIŞI:

Ramazan pidesinin üst kabarık kısmını bıçakla çıkarın.(Pideyi olduğu gibide kullanabilirsiniz ama çok kalın olduğu için ben kestim) Bir yemek kaşığı ketcabı üç dört yemek kaşığı kadar suda biraz inceltip pidenin her tarafına fırça yardımıyla sürün.Üzerine taze kaşar rendelerini serpin.Kabukları soyulup minik küpler halinde doğradığınız domatesi ,çekirdekleri çıkarılıp doğranmış biberleri ,yine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri serpin.Mısırları koyup sucukları da döşedikten sonra damak zevkinize göre pulbiber ,tuz,karabiber,kekik serperek 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.


7 yorum:

YEREL MUTFAK dedi ki...

pizzanı her .eşidine eyvallah ellerinize sağlık çok güzel olmuş

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Ellerine sağlık Handeciğim, bayatlayan pideleri değerlendirmek için güzel yöntem. Sevgiler...
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Deniz Güneş dedi ki...

Harika gorunuyor nefis bir lezzet olmus bu :)
afiyet bal olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gorunum harika eminim cokta nefistii afiyetler olsun

Sezer İnan dedi ki...

Sitenizi ilgiyle takip ediyoruz ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Ayrıca sitemize desteklerinizide bekliyoruz - Sinax Sineklik Sistemleri http://www.sinax.com.tr [sinek, sineklik, sağlık, yaşam]

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

çok güzel görünüyor..

Ardanın Mutfağı dedi ki...

Merhaba bizler Ardanın Mutfağı ekibi olarak tariflerinizi çok beğendik. Sizde sitemize gelerek tariflerimize hem yorum yapabilirsiniz hemde inceleyebilirsiniz.

Hazır Yufkadan Börek Tarifleri - http://www.ardanin-mutfagi.com/2016/01/hazir-yufkadan-borek-tarifleri.html