10 Temmuz 2015 Cuma

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI


Kemalpaşa tatlısı bizim evde çok pişer fakat muhallebilisini ilk kez yaptım hafif ve güzel oldu.

MALZEMELER:

25 adet kemal paşa (bir pakette 50 adet var yarısı ile yaptım)
2 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
muhallebisi için:
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
üzeri için:
2 yemek kaşığı hindistancevizi
biraz renkli pastasüsü

YAPILIŞI:

Su ve şekeri tencereye alın kaynamaya başladıktan bir kaç dakika sonra  kemal paşaları içine atın.Yumuşayana kadar pişirin.(çok yumuşak çok da sert olmayacak)Pişen kemalpaşaları şerbetten çıkarıp servis kabına az aralıkla dizin.Ben küçük boy yuvarlak borcam kullandım tam geldi.Daha sonra muhallebiyi yapın.Sütü tencereye koyun içine şeker,un,mısır nişastasını koyup karıştırarak pişirin.Koyulaşınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin.Pütürlü olursa blenderden çekip kemalpaşaların üzerini örtecek şekilde dökün.Bir iki saat buzdolabında bekletmek yeterli oluyor.Servisden önce hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.
Afiyetolsun.



3 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Hamur tatlısının ve sütlü tatlının mükemmel buluşması :) ellerine sağlık..

sevdicann dedi ki...

Çok lezzetli olmuştur bu buluşma:)

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık iftar mönülerine rahatlıkla girebilecek hafif bir tatlı tarif için teşekkürler