10 Şubat 2015 Salı

KAHVALTI MASAM VE PASTIRMALI PATATES GÜVEÇ


Bu gün yine bir kahvaltı masası ile geldim.Üst üste geldi sofralar ama tarifi çok beğendim denemeniz için hemen paylaşmak istedim.
Klasik kahvaltılıkların yanında zeytin salatası ve patatesli pastırma vardı bu kez masamızda.
Patatesleri ister haşlayarak ister kızartarak kullanın.Ben kızartmayı tercih ettim.




Tarifi dört kişilik veriyorum.Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.
Baharatları ve pastırmaları da zaten göz kararı koydum.


Gelelim bu leziz tarife :

MALZEMELER:

2 adet patates
pastırma
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
rende taze kaşar (iki kibrit kutusu kadar)
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın.Yıkayıp kurulama bezi ile suyunu alın.Bir tencerede sıvı yağı kızdırıp patatesleri kızartın.Kızaran patatesleri kağıt peçete serili tabağa alın fazla yağını peçete çeksin.Arzu ettiğiniz baharatlar ile karıştırın.Tuz,pulbiber,karabiber ,kekik gibi..Bu karışıma istediğiniz kadar pastırma katın harmanlayın.Baharatlı patatesleri sıvıyağ ile çok az yağladığınız fırına dayanıklı kaselere pay edin.En üstede kaşar rendesi serpip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Not:Fotoğraflara tıklayarak büyütebilirsiniz.

4 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık,afiyet olsun

caferengigül dedi ki...

Elinize sağlık.Hoş bir kahvaltılık olmuş.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık pratik ve çok lezzetli sevgiler

Evren Martı Demir dedi ki...

Hande'ciğim yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık...

Sevgiler