17 Aralık 2014 Çarşamba

GÖL YAZI KÖYÜ-MANYAS



Geçtiğimiz hafta sonu Gölyazı-Gönen ve Manyası kapsayan bir gezi yaptım.
Gölyazıyı duymuştum ,merak ediyordum.Yol feribottan sonra yaklaşık üç saat sürüyor.
Zeytin ağaçları arasından geçerek küçük ,sevimli balıkçı köyüne ulaşabilirsiniz
Eski adı Apolyont şimdiki adı Gölyazı olan bu köy eski bir rum köyü.Uluabat Gölü kıyısındaki köy 8 adet adacıktan oluşuyor.İlk girişte sizi Ağlayan Çınar karşılayacak.Çınardan devam edip köprüyü geçince Halilbey adası diye anılan kısma geçiyorsunuz.Adanın etrafını yürüyerek dolaşabilirsiniz.
Mübadeleden sonra Selanikten gelenlerin bir kısmı buraya yerleşmiş.Köyde balık ya da gözleme yiyebilirsiniz.Kıyıdaki çay bahçelerinde oturup çay içebilirsiniz.Benim gittiğim hafta sonu hava Aralık ayı olmasına rağmen açık idi soğuk da değildi rahat rahat gezip fotoğraf çekebildik.



 Her yer balıkçı tekneleri ile dolu.Gelenlerin de kimi balık tutuyor kimi fotoğraf çekiyor.


Buradan Gönene geçtim.Kaplıca keyfi yapıp bir gece kalıp sabah ver elini Manyas Kuş Cenneti.Adı kuş Cenneti fakat ortada kuş falan yok.Kuşlara zarar vermemek onları rahatsız etmemek için parkın içindeki gözetleme kulesinden dürbünle bakarak görebiliyorsunuz.Parkın içindeki müzeyi gezebilir kamera ile de kuşları seyredebilirsiniz.
Altta kuş cennetinden bir foto.


Güzel bir hafta sonu geçirip, değişik yerler görüp ,kaplıca keyfi de yapıp pazar gecesi evimize döndük.
Buraları görmediyseniz görün derim.Yeni rotalarda görüşmek üzere.

2 yorum:

nesrin dedi ki...

Ne hos görüntüler, iyi ki gidip görmüssünüz.

Deniz dedi ki...

Senelerce Manyas'a, Balıkesir'e gittim geldim. Kuş Cenneti'ne hiç gitmedim. Gölyazı'yı ilk kez duyuyorum :) Gezmek kısmet olmadı. Artık bir dahaki senelere yolumuz düşerse Gölyazı'yı görmek isterim. Güzel bir yere benziyor.