8 Aralık 2014 Pazartesi

ENGİNAR FAVA -ENGİNAR EZME


Herkese merhaba mutlu ,sağlıklı,bol kazançlı günler dilerim.
Bu tarifi gittiğim bir restaurant'ta yedim çok hoşuma gitti,evde de denedim.Bildiğimiz bakla favanın enginar ile yapılanı.Hem pratik hem lezzetli bir meze bence.Davet sofralarınızda ya da yılbaşı menünüzde yer verebilirsiniz.Enginar sevmeyenler de belki bu şekilde sevebilirler.
Tarifi dört kişilik veriyorum.Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

MALZEMELER:

5 adet enginar
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 kesmeşeker
yarım limonsuyu
2 çay kaşığı tuz
dereotu

YAPILIŞI:

Ayıklanmış temiz kılçıksız enginarlarınızı dörde bölün kararmaması için limonlu suya koyun.Benim enginarlarım derin dondurucudan siz isterseniz konserve de alabilirsiniz.Zeytinyağını tencereye koyun.Sudaki enginarları yıkayıp tencereye alın.Soğanı soyup dörde bölüp onuda ekleyin.Tuz,şeker katın,limon sıkın.Üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup pişmeye bırakın.Enginarlar pişip yumuşayınca suyununda çoğunu çekmiş olacak.Hafif sulu kalan favanın altını kapatıp blender dan çekin.Dereotlarının birazını ince ince kıyıp favaya ekleyin.Birazını üzeri için ayırın.Karışımı servis tabağına alıp zeytinyağı ve dereotuyla süsleyip dolaba kaldırın.Biraz soğuyunca servis yapın.
Afiyetolsun.

5 yorum:

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Harika bir tarif sevgili Hande, enginarı değişik varyasyonlarda denemeyi seviyorum. Malum buzluk dolu :))) değerlendirmek lazım. Cok tesekkürler, sevgiler ve iyi haftalar...

mutfakvetatlar dedi ki...

Deneyeceğim..Ellerinize sağlık...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bayıldım

Mehmet DAĞ dedi ki...

Ben bir tane de havuç ekledim.Tabii kesme şeker koymadım.
Rengi de daha güzel oldu.:)
Tarif için teşekkürler.

sarımutfak-hande dedi ki...

tabii öyle de olur ,güzel olur.ellerinize sağlık