8 Ağustos 2014 Cuma

FIRINDA SEBZELİ PATLICAN KEBABI


Herkese merhaba ,kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size.
Yaz geldi mi insan hafif ,soğuk,zeytinyağlı yemekler arıyor.Bu yemek de benim için bunların başında gelenlerden.Yaz sebzeleri ile yapılan hafif, sağlıklı,pratik bir yemek,et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.Tarifi dört kişilik veriyorum gördüğünüz servis tabağı kadar çıktı.

MALZEMELER:

5 adet patlıcan
5 adet büyük domates
10 adet yeşil biber
5 adet kırmızı biber
3-4 diş sarımsak
sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları iki parmak eninde ve iki parmak boyunda olacak şekilde uzun  uzun doğrayın.Tuzlu suda yarım saat kadar bekletip yıkayıp süzün.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp uzun uzun doğrayın.Domatesleri de dilimleyin.Pişireceğiniz fırın kabınızı bir kaç kaşık zeytinyağı dökerek yağlayın.Daha sonra biberleri dizin.Üzerine patlıcanları koyun ,en üste de domatesleri döşeyin.Sarımsakları soyup ikiye bölüp aralara serpiştirin.Tuz serpin.Bir kahve fincanı kadar zeytinyağını sebzelerin üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.Pişen patlıcan kebabınızı kenarda soğuyuncaya kadar bekletip servis edin.
Afiyetolsun.

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,patlıcanlı lezzetler favorim..ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

çok lezzetli ,tam benlik .ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Kabak da koyuyorum ben, soğuk olarak dolaptan çıkarıp yiyoruz, sarımsaklı yoğurtla yaz için hafif ve lezzetli.