3 Haziran 2014 Salı

KAYSERİ GEZİSİ


Herkese merhaba ,kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size.
Bu hafta sonumu Kayseri de geçirdim.İstanbuldan elli dakikalık uçak yolculuğuyla vardığım şehirde
beni ilk Erciyes Dağı karşıladı.Şehrin bir çok yerinde zaten karşınıza çıkıyor.Şehir merkezine taksi ile beş dakikada geçebilirsiniz.Otele yerleşir yerleşmez hemen gezmeye başladım iyi ki başlamışım şehir çok büyük ,gezilecek yerleri çok fazla.İki günde gezebildim , bir güne sığdırmaya çalışmayın sığmaz.



Bir çok tarihi eser şehrin ortasındaki Cumhuriyet Meydanının etrafında yer alıyor.Kayseri Kalesi,
Atatürk Anıtı ,Saat kulesi ,Bürüngüz Camii,Sahabiye Medresesi,Kapalı Çarşı ,Kazancılar Çarşısı hep burada.Kapalı Çarşısı oldukça büyük,hemen yanındaki Kazancılar Çarşısında ise hep kuyumcular var.Ulu Camii de kapalı çarşı arkasında.Cumhuriyet Meydanının altı da komple yer altı çarşısı.Yürüyen merdivenlerle alta geçince aradığınız bir çok şeyi yeraltı çarşısında bulabilirsiniz.
Yine meydanın orada bulunan Hunat Hatun Camii ve Medresesini görebilirsiniz.
Meydandaki Hilton Otelinin arkasına geçince büyük Mimar Sinan Parkını göreceksiniz.Kurşunlu Camii de burada.Parkın içinde Selçuklu Uygarlığı Müzesini görmenizi isterim.Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesinde hastaların su ve müzik ile nasıl tedavi edildiğini de görebilirsiniz.
Üstte Kayseri Kalesi ,Meydandaki Saat Kulesi ve Anıt.Altta Tıp Müzesinden bir fotoğraf.


Kapalı Çarşının arkasından devam edince (Hunat hatun camii karşısı) Atatürk 'ün Kayseri'ye 1919 da geldiğinde kaldığı konağı göreceksiniz.Şimdi Atatürk Evi olarak halka açık bir müze.Yine oraya çok yakın olan Güpgüpoğlu Konağı'nı ve Etnografya Müzesini ziyaret edebilirsiniz.
Alttaki fotoğraf Atatürk Evi.


Buradan çıkın  Talasa doğru devam edince önce Alaca Kümbet yer alacak sonra Esnaf ve Sanatkarlar Müzesine geçebilirsiniz.Karşısında Seyyid Burhaneddin Türbesi var. 
Buradaki mezarlığın arkasına geçince de (türbe ile karşı karşıya) Arkeoloji Müzesi var.Burası da küçük ama kazılarda çıkan eserlerle dolu bir müze.
Altta bu müzeden iki kare.




Şehir merkezine biraz uzak olan Harikalar Diyarını da mutlaka görmelisiniz.İster taksi ile ister tramvay ile buraya gidebilirsiniz.Büyük bir hayvanat bahçesine sahip burası.İçinde kuş çeşitleri aslan ,kaplan ,puma,sürüngenler bir çok hayvan var.Ayrıca buz pisti,lunaparkı,atari salonları da mevcut.
Suni göl var ,burada yaz okullarının kampları var.Özellikle çocuklarınızı götürüp burada uzun bir zaman geçirebilirsiniz.
Altta buradaki hayvanat bahçesinde yer alan papağanlar var.


Bu kadar gezinin arasında tabiiki oraya kadar gitmişken yöresel yemekleri tatmadan olmazdı.
Kayseri deyince akla ilk mantı geliyor.Mantıyı Kaşık-la Restorant'ta yedim.Sivas Caddesi Tuna durağında inince camiinin arkasındaki sokakta apartmanlar arasında bir restorant burası.Bahçeli temiz güzel bir yer.
Kayseri mantısı ,yağlama ve necmiye hanım tatlısı yemeden kalkmayın buradan.
Mantı küçük ,sulu ve salçalı burada.


Yine bir kayseri klasiği pastırmayı da meydandaki pastırmacılardan alabilirsiniz.İmamoğlu ve Şahin
markalarının dükkanları var burada ben İmamoğlundan aldım sucuk ve pastırmamı.


Yine Kayseriye gelmişken kalenin arkasındaki Elmacıoğlu İskender de mutlaka iskender tadın.
Bir haftasonunu da böylece bitirip gece uçağı ile döndüm.Görmediyseniz Kayseriyi mutlaka görün.Bu kadar büyük ,modern ve tarihi yapılarla dolu olduğunu gidince öğrendim iyi ki gitmişim.




5 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar memleketime gidip ziyaret etmenize çok sevindim. esk,iye nazaran daha modern ve çok güzel bir şehir. en sevdiğim tarafı erciyes dağının haşmetinin her yerden görünmesi, evlerinin büyüklüğü kayseri halkının misafirperverliği, ve tarihi dokusu vee pastırma sucuğun orada bir başka lezzetli olması..size ve güzel bloğuna kocaman sevgiler bıraktım..

mihrimah dedi ki...

merhaba canım kayserili olarak şehrimizi beğendiğinize çok sevindim.kayseriyi doya doya gezmişsiniz gerçekten.güzel anılar yaşamışsınız ve bunu çok güzel anlatmışsınız.inşaallah bir daha ki sefere erciyesimize de çıkarsınız ve ski talas evlerini de bir uğrayın derim sevgiler

Unknown dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsınız Kayseriyi beğendiğinize çok sevindim.Yaşamak için çok güzel ve rahat bir şehirdir mantıyıda tam yerinde yemişsiniz gerçek Kayseri mantısı böyle küçük sulu ve salçalı olur tatlı tercihinizde süper ağzınıza sağlık hoşcakalın

vişnap dedi ki...

İmkanlar ve zaman olduğu müddetce yurdumuzun ne kadar güzel gezilecek her bir köşesi ayrı değerli güzel yerleri var.Kayseri de bu güzel yerlerimizden biri inşaAllah biz görmeyenlere de nasip olur gidip gezip görmeler sevgiler canım.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Ben de anne tarafından Kayseri'liyim..2-3 sene önce gitmiştik biz de..Sizin postunuzu okurken ne kadar özlediğimi düşündüm..Kaleminize sağlık..Sevgiler..