25 Nisan 2014 Cuma

HİNDİSTANCEVİZLİ SEBZELİ MAKARNA


Bugünkü tarifim makarna sevenlere gelsin.Değişik bir makarna yemek isterseniz deneyebilirsiniz.
Tarifi sevgili gönül'den aldım,kendisine tarif için teşekkür ediyorum,yapılışına geçiyorum.

MALZEMELER:

1/2 paket çubuk makarna
2 küçük kabak
2 adet havuç
2 adet kırmızıbiber
2 yemek kaşığı hindistancevizi
tavuk göğsü ,ya da bonfilesi(isteğe bağlı ben üç adet kullandım)
tuz,karabiber
kaşar rendesi
4-5 yemek kaşığı yağ
makarna haşlamak için  su

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayıp süzün.(suyuna biraz tuz bir yemek kaşığı da sıvı yağ katın)Ayrı bir tencerede kabak,havuç ve biberleri jülyen (ince uzun) doğrayıp yağda çevirin.Diriliklerini kaybedince küp küp doğranmış tavuk etlerini atıp pişirin.Piştikden sonra hindistan cevizi, tuz ,karabiber serpip haşlanmış makarna ile harmanlayın.Makarna haşlanırken bunları yaparsanız makarna beklememiş yapışmamış olur.Bu karışımı margarinle yağlanmış borcama alıp üzerine kaşar rendesi serpip kızarana kadar fırınlayın.
Afiyetolsun.

6 yorum:

Birsen B. dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis olmuş.Selam ve sevgiler..

nursen aksoy dedi ki...

Çok lezzetli olmuş,ellerinize sağlık..

kardelen sezgin dedi ki...

Makarnaya dayanamam harika olmuş canım eline sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis olmuş Handecim ellerine sağlık canım.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sebzeli makarna, hem de kaşarla fırınlanmış, offff.. Ellerine sağlık Handancım ..

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

eline sağlık tatlım makarnayı sevmeyen varmı nefis:)))