15 Haziran 2012 Cuma

ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bu tombik el bombasına benzeyen kabakları çok seviyorum ,geçen yaz zeytinyağlısını yaptım bu seferde etli doldurdum.Zeytinyağlı girit kabağı dolmasının tarifi burada .
Artık bir zaytinyağlı bir etli yaz boyu yapar dururum:)))

MALZEMELER:

8 adet girit kabağı
200 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet domates
1 kahve fincanı pirinç
2 tatlı kaşığı salça
dereotu
2 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
su

YAPILIŞI:

Girit kabaklarının tepesini kesip yıkayıp içlerini oyun,dışını da alacalı soyun.Bunlar bir kenarda beklerken siz içini hazırlayın.Kıymayı derin bir kaba alın içine kabukları soyulup küp küp doğranan soğan ve domatesi katın.Pirinci yıkayıp süzüp ekleyin.Bir kaç dal dereotunu kıyın.Bir tatlı kaşığı salça ,tuz,karabiber ekleyip elinizle yoğurup hepsini karıştırın.Bu karışımı kabaklara doldurun.Kabakları tencereye dizin.Kabakların yarısına kadar su koyun ,tereyağ katın.Bir tatlı kaşığı salçayı da bir çay bardağı suda inceltip suyuna karıştırın.Pişmeye bırakın.Suyu azalırsa yavaş yavaş eklersiniz.Kabakların tepelerini de tencereye koyup pişirebilirsiniz servisde kapak gibi kullanırsınız.
Afiyetolsun.
Herkese hayırlı cumalar,mutlu haftasonları diliyorum.

19 yorum:

durme durme dedi ki...

Ben de ilk defa bu hafta içi denedim bu kabağı çok da beğendim. Lakin tembellikten fotoğraf çekmek aklıma gelmedi, ikinci yapışımda ben çekeceğim, nefis görünüyor dolmalar, ellerine sağlık. sevgilerle...

derya dedi ki...

Hande'cim çok severim benzetme çok
isabetli bende hep el bombasına ben
zetirim:)))Ellerine sağlık sevgiler.

ehlikeyfchef dedi ki...

ben etlisini aliğim:)ellerine sağlık çok güzel olmuş...

BİRİNCİSİN dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK,NEFİS GÖRÜNÜYORLAR:)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayılıyorum bu kabağa..süper olmuş elllerine sağlık Handecim..sevgilerimle..

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

çok güzel oluyor bu yemek, bende de sırada bekliyor yayınlanmak için, ellerine sağlık...

Özgür Tatlar dedi ki...

ben mi ilk defa goruyorum bu tombul kabaklari,pek sirinmis.ellerine saglik.

zeytintanesi dedi ki...

Bu kabaklardan hep yapmak istemişimdir. Ama yapamadım başka :) Bu görüntüden sonra yaparım herhalde artık... Ellerin dert görmesin...

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok severim bu dolmayı çok güzel görünüyor sevgiler...

herdemlezzet~Arzu~ dedi ki...

benzetmeye bayıldım harika...:) ellerine sağlık handecim bu totok kabakları bende çok seviyorum afiyetler olsun:)

Ege dedi ki...

Eline sağlık canım, çok lezzetli görünüyor.

Hayatcemresi dedi ki...

Handecim,
dolmaların çok şirin duruyor,eline sağlık,sevgiler...

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Etli dolmalari hep daha cok sevmisimdir, bu da harika görünüyor....Ellerine saglik canim cok begendim, sevgilerimle.....

disal dedi ki...

handecim ellerine sağlık..harika görünüyor..eşim çok sever kabaklı dolmaları....benimde çok hoşuma gitti görüntüsü...:)

Sütüme, Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

çok severim, ister böyle ister dilim dilim halka halka... zeytinyağlısı hele, bayılırım, serin serin bu sıcaklarda ne de güzel yenir! ellerinize sağlık

nilay dedi ki...

Dün akşam bizde de bu vardı
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

zeynep dedi ki...

Başka bir blogda daha görmüştüm sizinkisi de çok farklı.
Bloglar sayesinde ne kadar değişik lezzetlerle tanışıyoruz.
Ellerinize sağlık..

Sevil Aslan dedi ki...

hiç denedim daha önce girit kabağı dolmasını ama en kısa zamanda denemek istiyorum ..geçen hafta pazarda vardı ama çokçok ufaktı.. bu hafta tekrar bakıcam ..ellerinize sağlık..

blogunuzu çok begendim..
bende sizi bloğuma beklerim..
http://sevilindenizi.blogspot.com/

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Handecim müthiş olmuş ellerine sağlık.
Ben de tavuklu yapmayı düşünüyorum.
Adana'dan sevgiler, Pırıl.