13 Ocak 2012 Cuma

PASTIRMALI ISPANAKLI UNLU BÖREK

Bugünkü tarifim pastırmalı ıspanaklı unlu börek.İlk unlu böreği arkadaşım gönül'e gittiğimde yemiştim ,o kıymalı yapmıştı bende denemeyi düşünüyordum.Yılbaşı akşamına ıspanaklı böreği yapmaya karar verince bunu unlu olarak deneme fikrini annem söyledi ve yaptık,çok güzel bir börek çeşidimiz daha oldu.



MALZEMELER:



4 adet yufka

yarım kg.ıspanak

250 gr.pastırma

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağından iki parmak eksik un

2 yemek kaşığı tereyağ



YAPILIŞI:



Ispanakları yıkayıp saplarını ayırıp doğrayın.Yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları bir tatlı kaşığı tuz ile ovun bir kenara alın.Bir su bardağı sıvıyağa unu katıp prüssüz olana kadar çırpın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın unlu yağlı karışımdan üç dört kaşık serpin ,yufkanın bir ucunu bir karış kadar kıvırın.O kıvırdığınız yere ıspanaklardan döşeyin üzerine doğranmış pastırma dilimlerinden dizin ve çok sıkı olmayan rulo yapın , margarinle yağlanmış tepsinize koyun.Ben yuvarlak borcam tercih ettim.Her yufkaya aynı işlerimi yapın.Yufkalar bitince erimiş ılınmış tereyağ ile böreğin hertarafını yağlayın.200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Çıtır çıtır böreğimiz hazır.

Afiyetolsun.


Herkese mutlu haftasonları dilerim.

27 yorum:

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim.enfes gorunuyor.sevgilerle.

Unknown dedi ki...

Unlu böreği hiç denemedim Handecim, ama çok beğenildiğine göre denemek lazım. Harika görünüyor, ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Hande'cim ellerine sağlık harika sevgiler.

mutfagabuyrun dedi ki...

ıspanakla pastırma çok yakışıyor bir arada canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

İnci Yemek dedi ki...

Handeciğim çok değişik bir tarif olmuş ve enfes gözüküyor canım.
sıvıyağ içinde unu nasıl homojen olacak merak ettim:)listeme aldım canım en yakın zamanda bende deneyeceğim.
mutlu hafta sonları dilerim .
öperim seni...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor, unlu olarak mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

anne eli gibi dedi ki...

süper bir tarifmiş mutlaka denenecek,ellerine sağlık hande'cim..

birincisin dedi ki...

Değişik,güzel bir tarif olmuş görüntüsünden lezzeti belli oluyor,ellerine sağlık..Ben sadece ketenin içine un-yağ karışımı koyardım..:)Tarifini deneyeceğim..Unun kattığı lezzeti tahmin edebiliyorum..Sevgiler:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM ÇOK GÜZEL:))
GENE MÜKEMMEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK:))
TEŞEKKÜR PASTAM İÇİN BENDE BEKLERİM.:))))))

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık handecim.)
unlu böreklerin o kıyır tadına hastayım:)
çok güzel görünüyor gerçekten..
kucak dolusu sevgiler canım...

Unknown dedi ki...

cok güzel olmus ellerine saglik canim

Unknown dedi ki...

eline sağlık canım bayılırım ıspanaklı böreklere elin dert görmesin sevgilerimle

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ne kadar değişik bir börek tarifi bu böyle...
Çok merak ettim. Mutlaka denemem lazım:)

Ellerine sağlık canım

sevgiler

Duru Mutfak dedi ki...

lezzetini tahmin ediyorum, denemelik..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Çıtır çıtır, ıspanağında harika lezzetiyle ağızlara layık bir börek olmuş Handecim ellerine sağlık canım sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Böreğe bayıldım unlu oluşu değişik geldi ilk fırsatta kesinlikle deneyeceğim...Ellerine sağlık canım...Güzel hafta sonları dilerim...
Sevgiler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

handecim çıtır çıtır ne lezzetli olmuştur..ellerine sağlık canım..

Egeden Tarifler dedi ki...

Çıtır çıtır görünüyor :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

handem
ellerine sağlık,
benim en favori böreklerimden biridir.. çok ama çok lezzet yüklü gerçekten
hepinize afiyetler olsun canım.

Lezzet Karnavalı dedi ki...

eline sağlık,çok güzel görünüyor! ben de bu unlu böreklerin tadını merak ediyorum doğrusu,hiç denemedim,tadı ağır olmuyor mu?

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

handecim güle güle kullan.
böreklerinin kıyırlığını çayın yanında tadını hissettim.
öpüyorum bitanem.
:))))))))))))

durutarifler dedi ki...

Çok merak ettim. Mutlaka deyeceğim.
Ellerine sağlık
Evde de tam da pastırma ve ıspanak var.
Ellerine sağlık
İyi haftalar

zeymurancafe dedi ki...

elerıne sağlık canım nefıs olmus

ihlamurcum dedi ki...

Yufkada un enteresan, acaba sulanmayı mı önlüyor, en güzeli denemek.Teşekkürler

neslice tarifler dedi ki...

Ispanak-pastırma-yufka-un dörtlüsüne bayıldım :)

SÜRPRİZ MUTFAK dedi ki...

Bu unlu böreği o kadar çok duydumki ama hiç yemedim. Gerçekten el açması gibi oluyor mu?

Unknown dedi ki...

Ellerinize emeğinize sağlık

sitemizede bekleriz ilgilenebilirsiniz belki
www.cafemarkt.com