7 Eylül 2009 Pazartesi

BOĞAZİÇİ HAYVANAT BAHÇESİ -DARICA

Haftasonu darıcadaki boğaziçi hayvanat bahçesine gittim.Yıllar önce gitmiştin ben görmeyeli bayağı büyümüş güzelleşmiş.E-5 den gidince tuzla piyadeyi geçip bayramoğlu sapağından giriyor ve bayramoğlu tabelalarını takip ederek ulaşıyorsunuz.Akşam 18 e kadar açık olan hayvanat bahçesine giriş ücreti onbeş lira.
Oradaki yırtıcıları ,sürüngenleri,renk renk papağanları, sevimli maymunları görünce iyiki gitmişim dedim.Bu gezimden bir kaç resim sizlerle paylaşıyorum,sizde mutlaka gidin hem değişik hayvanları görmüş olursunuz
hem güzel vakit geçirirsiniz hemde hayvanat bahçesine katkıda bulunmuş olursunuz.
İşte ilk resim boa yılanı ve zebra :

Kaplan ve aslan

renk renk papağanlarsevimli midilli atı

uyuyan leopar (tamda uyku saatine denk gelmişim )


en son olarakta maymun türlerinden bir örnek daha neler neler var krokodiller ,tavşanlar, pelikanlar ,şahinler ,kartallar hepsi ziyaretlerinizi beliyor.Herkese iyi haftalar dilerim.

5 yorum:

HAMDİ USTA dedi ki...

Çok merak etmişimdir şu hayvanat bahçesini bir gün yolum düşerse şu istanbula uğrayacağım kesin. Merakımı bağışlayın fotoğraf makinası veya kamera alıyorlarmı. Teşekkür ederim.

sarımutfak-hande dedi ki...

evet alıyorlar bende bu satede çektim bu resimleri zaten.hoş vakit geçirlebilecek güzel bir yer görün derim bende

Sevil Şahin dedi ki...

handecim canım nede iyi yapmışsın bende gitmeyeli 3 yıl kadar oldu inş. tekrar gitmek nasip eder allahım
canım o maymunlara bayılıyorum bizimö gittiğimizde elimizde üzüm vardı bir kap saldı maymun iple aşagıya bize dogdu koy diye eli ile işaret etti koyduk aa birde ne görelim koyar koyamaz hemen iple çekti kabı :) çok akıllılar cok
gitmeyen arkadaşlar cok şey kaçırıyorsunuz mutlaka gidin derim

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Hande,
Bende en son 10 yıl önce gitmiştim.
Ne ilginçtir ki bilet fiyatı yine aynıydı.
Bizler çocukluğumuzda ucube Gülhane Parkı Hayvanat Bahçesini ziyaret edip, hayvanların çok kötü şartlarda barınmasını görmüş bir nesiliz.
O yüzden Darıca'da ki o muhteşem ortamı görünce açıkçası çok şaşırmış ve beğenmiştim.
Hayvan çeşitlerinin çokluğu ve ortamın ve bahçe peysajlarının güzelliğini hiç unutmadım.
Fakat yol çok uzak olduğu için gezi listemizde kendine bir türlü yer bulamıyor.
Bu arada Darıca hayvanat bahçesini çok zor şartlarda da olsa ayakta tutmak için yıllarca uğraş veren Faruk Yalçın'ı rahmetle anıyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar evet hak verıyorum masraflı bır iş fakat bu gırış ucretlerı ınsanların hayvanat bahçesını zıyaret etmesını engellıyor.düşünün 4 kışılik bır aile istanbuldan kalkıp gıdıyor yol masrafı gırış dunyanın parası onun ıçın darıca ınsanların uğrak yerı olmaktan çıkıyor.okullar ıçınde bu geçerlı oğrencıyı getıreceksın otobus tutulacak artı yemek artı 15 gırış bu 1 öğrencıden en az 35 taleb etmelisin buda malesef çok zor. işin özetı daha makul olsa talebın artacağina emınım en azın dan benbile kendı okulumdan 500 öğrencı sözu verebılırım.sayın darıca yetkılılerı lütfen bu talebı dikkate alınız.