10 Temmuz 2009 Cuma

SİDE-ALANYA TATİLİM

Veee nihayet döndüm:):) Tatilim harika geçti bol bol yedim, içtim, gezdim ,yüzdüm , dinlendim enerji toplayıp istanbula geldim.Antalya sideye gittim bu yaz, daha önceleride çok kez gitmiştim en son gidişim 2002 yılında olmuştu, özlemişim antalyayı hasret gidermiş oldum.Antalyada gezilecek çok yer var aslında ,tarih, doğa,deniz .Ben bir çok yerini biliyorum bu sefer bu ikisini gezdim fazla açılmadım.Zaten zamanda kısıtlıydı.Sideyi gezdim ordan bir gün alanyaya geçtim, dim çayına gittim.Gitmediyseniz dim çayını , dim mağarasını tavsiye ederim doğa, manzara ve mağara müthiş güzeldi.Türkiyenin beşinci büyük mağarası burası.Bu tatilimden bir kaç resim sizlerle paylaşıcam sonrada tariflere devam edicem.Sideden bir görünümle başlıyorum.Deniz kenarındaki antik kente ait resim.






Yukarda alanya kalesinden alanya manzarası , aşağıda alanya kalesi





Yukarıda alanya klopatra plajı ,aşağıda kızıl kule(kulenin arkasında kalenin surları görünüyor)


Damlataş mağası girişi ve içindeki sarkıtlardan bir kare


ve yeşilliği ile sus sesi ile bayıldığım dim çayı



Burada yemek yiyebilir isterseniz çayda yüzebilirsiniz.Doğayla başbaşa olabileceğiniz bir yer buraya alanyadan yarım saat kırk dakikada varılıyor .Bu güzel tatilide bitirip en kısa zamanda tariflerimi vericem.Herkese iyi bir hafta sonu dilerim.

14 yorum:

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hoşgeldinnnn:-) ne güzel bir tatil olmuş,çok güzel yerler gezmişsiniz.daim olsun canım.sevgilerimle...

HÜLYA dedi ki...

harika bir tatil olmuş belli.. senina dına çok sevindim canım.. sevgiler

müjde dedi ki...

Allah içinize sindirsin Handeciğim.Sevgiler...

TAZE NANE dedi ki...

Hoşgeldin. Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim.
Harika fotoğraflar var.
Sevgiler.

gülay dedi ki...

hoşgeldin canım:) çok özledik seni.. güzel fotoğraflarla gelmişsin...damlataş mağarasına gitmemiştim şimdi not aldım.. tatile gidince gezilecek..:)10 gün sonra bende ordayım:)
yeni tariflerini bekliyorum canım.. sevgilerimle...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Canım hoşgeldin... Hayatından tatil güzellikleri eksik olmasın... Tatilin keyfi, enerjisi hiç bitmesin... Sevgiyle...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bir daha beni bırakıp hiiiç biryere gitme tamammı...ben çok ösledim seni...msnin ne tadı vardı ne tuzu...hatta istanbulun bile tadı yoktu dermişimmmm:)
canım benim hoşgeldin sefalar getirdin.
seni pek çok seviyorum:)

İnci Yemek dedi ki...

hoş geldin canım tatil süper geçmiş öyle gözüküyor oh sefan olsun:)side eski yıllardaki güzel side değil ama bana katılırmısın bilmem ama bende çok uzun aralıklarla gitmiştim en son gittiğimde hiç sevmedim orayı özellikle denizini ne dersin kocaman sevgiler..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

hoşgeldiniz .ne güzel enerji toplamışsınız.
sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Hoşgeldin canım,tatilinin çok güzel geçtiği resimlerden belli oluyor. Bize de az kaldı, salı çıkıyoruz tatile Antalya'da uğrak yerlerimizden olacak, dim çayını görmemiştik,çok güzel tavsiyenle orayı da görmeye çalışırız, teşekkürler güzel paylaşımınız için, iyi hafta sonları, sevgiler...

Sevil Altunel dedi ki...

oh ne güzel gezmişsin arkadaşım.afiyet şifa olsun.Allah tekrarını nasip etsin.bizede bu güzel resimlere bakmak kaldı:( paylaşımın için çok teşekkürler..sevgiler..

dileğim dedi ki...

pamukcum hoşgeldin. umarım tatilden keyf almışsındır.gezip gördüğün yerler çok güzeller.ama ben seni özledim.hamarat şey sen mutfaksızda yapamıyorsun. kekinde güzel olmuş bu arada.şükür kavuşturana.

pelince dedi ki...

Handecim ne güzel bir gezi olmuş,ben en son 10 yaşında filan gitmiştim sanırım.Unuttum bile,hayal mayal hatırlıyorum...Ne iyi yapmışsın..
Kocaman Sevgiler.

Elmalı turta7şükran dedi ki...

merhaba
szinde tatil resimleriniz çok güzel. Bende 5-6 yıl evvel Alanya ya gitme imkanı bulmuştum. Gerçekten çok güzel yerler.
sevgiler
şükran