25 Mayıs 2009 Pazartesi

ESKİŞEHİR-KÜTAHYA GEZİSİ

Haftasonu eskişehir-kütahya turuna çıktım.Cumartesi sabahı yola çıktım dörtbuçuk saatlik yolculuk sonrası eskişehire vardım.Her yer yemyeşil, tertemizdi.Porsuk kenarında ve şehir merkezinde gezdim ve eskişehirin meşhur çiböreğini yedim,süperdi doğrusu.Bol bol resim çektim ,resimleriminden bir kaçını paylaşıyorum sizlerle.(Resimlerin üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz)Yukarıda porsuk nehri kenarı aşağıda ise yine nehir kenarından bir kare,haller gençlik merkezi (biraz karanlık çıkmış ama) nefis bir yer istanbuldaki çiçek pasajına benziyor eskiden harabe iken bu harika gençlik merkezine dönüştürmüşler ,sol altta osmanlı evi (harika bir konak)ve sağ alttaki resimde odunpazarındaki atlı han,burasıda küçücük yirmiüç dükkandan oluşan yine eski bir harabeyken bu hale dönüştürülen hediyelik eşyaların satıldığı alışveriş merkezi.


Daha sonra yeni yapılan kentparka gittim,burası ayrı bir güzellikti.Heryer yemyeşil,çiçekler ağaçlar içinde bir park.Nehirler ,köprüler ,suni plajlar yapılmıştı.Özellikle çocuklar için idealdi.

Eskişehirin eski bir semti olan odun pazarınada gittim tabiiki.(Yukarıdaki resim)Harika evler vardı ,ayrıca yine burada bulunan cam eşya müzesini gezdim.


Tabiki oraya kadar gidipte lületaşlarını görmemek ,almamak olmazdı. Alttada lületaşı müzesinden eserler


Eskişehirden sonra kütahyaya geçtim.Çini diyarı kütahyada bol bol çini gördüm şehri ve çini müzesini gezdim
Üst sağdaki resim şehir merkezindeki meydandan diğerleri çini müzesinden.Daha sonra kütahya camilerini ,meydanlarını ve kalesini gezdim. Saat külesini gördüm.Kütahyaya 40 dakika uzaklıktaki aizonai antik kentini gezdim ,dünyanın ilk borsasını gördüm.(sağ alttaki resim)

Bol bol gezdim bol bol yedim içtim.Yediklerimi en sona sakladım.Eskişehirde çibörek ,kütahyada çimcik denen yoğurtlu makarna ,sıkıcık çorbası (yayla çobasının içinde bulgur köftesi olanı) ve tirit yedim hepsi harikaydı.





Gitmediyseniz buralara gidin özellikle eskişehiri görün derim,insan istedimi neler yapabilirmiş,ne kötü yerler nasıl yepyeni alanlara dönüştürülebilirmiş eskişehirde görebilirsiniz.

14 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Kütahya'ya gidip de haşhaşlı pidesinden yemeden dönmüşsün ve çok şey kaçırmışsın:))

İnşallah bizlere de nasip olur gezmek:)

Unknown dedi ki...

Hande'cim şehrimizi beğendiğine çok sevindim. Keşke haberim olsaydı geleceğinden, buluşurduk. Çok özeniyorum blogcu buluşmalarına. Sevgiler..

Yaren dedi ki...

Ne güzel gezmisin Handecim,sevindim senin adina.Eskisehrin namini bende cok duydum ve gitmek gezmek sitedigim sehirler arasinda.Cok hos görüntüler.Paylasimin icin cok tesekürler.Sevgiyle kal.

Naşide Dönmez dedi ki...

ah ahhh insan memleketini böyle resimlerde görünce ne kadar özlediğini anlıyor.valla benimde kalbim eskişehirde kalmış:))iyki gitmişsin canım yaa bana çok iyi geldi.

Pelin dedi ki...

Eskişehiri çok merak ediyorum. Haftaya bir terslik olmazsa bir günlüğüne orada olacağım. Bahsettiğin yerleri mutlaka gezeceğim.Bilgiler için teşekkürler.
Sevgiler

zeytintanesi dedi ki...

Hande'ciğim o kadar güzelanlatmışsın ki,ben gidip görmüş kadar oldum nerdeyse.
Gerçektende çok güzeeellll. Paylaşımına teşekkürler canım. Öpüyorum seni.

HÜLYA dedi ki...

handecim öyle güzel anlatıp resimlemişsin ki gitmiş kadar oldum valla. ama harika bir yere benziyor.. gzüel bir gezi olmuş senin adına çok sevindim canım...

sevgiler

Adsız dedi ki...

Bir Eskişehir'li olarak tekrar gurur duydum memleketimle... Ranâ

peri dedi ki...

Memleketim hakkındaki güzel yorumlarınız teşekkür etmek istedim...

Birkan Mutluer dedi ki...

bende tamda bu persembe gunu baslamaya dusundugumuz eskisehir-kutahya-usak gezimiz hakkinda bilgi toplarken, buraya yolum dustu :) yani size nasil ozendim anlatamam :) Benim musadenizle bi sorum olacak; burada yazmayipta ozellikle tavsiye ettiginiz bir sey var mi?

sarımutfak-hande dedi ki...

selam birkan bey
hemen hemen herşeyi yazmışım
mutlaka buraları gidin görün demekten başka bişey aklıma gelmedi
şimdiden iyi yolculuklar iyi gezmeler size

Birkan Mutluer dedi ki...

Yaziyi ilk okudugumda gerek resimler gerekse yer & yemek adlari benim icin cok bir sey ifade etmiyordu.. Taaki adi gecen yerlere gidip, adi gecen yiyecekleri yiyene kadar... Kesinlikle ve kesinlikle gidin, gorun, gezin.. inanin yorulmaktan ziyade yenileniyorsunuz.. Kat ve kat daha iyi hissediyorsunuz :)

sarımutfak-hande dedi ki...

merhaba
gidipte oraları ve yemeklerini beğenmenize sevindim bende çok beğenmiştim size katılıyorum değişik yerler görmek değişik lezzetler keşfetmek çok güzel oluyor insanı geliştirdiği gibi moralde oluyor.değişiklik şart diyorum sevgilerimi gönderiyorum size

Unknown dedi ki...

memeleketimi özlemiştim sayenizde resimlerini gördüm,arkadaşın dediği gibi gidip te haşhaşlı yemeden gelmişsiniz,tavsiye ederim