18 Ağustos 2008 Pazartesi

KIYMALI KABAK

MALZEMELER:

1 kg.kabak
250 gr.kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demek dereotu
1/2 çaybardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Kabakları yıkayıp soyup doğrayın bunlar beklerken tencereye yağları ve kıymayı kayup kavurun içine küp küp doğranmış soğanları katıp biraz daha kavurun daha sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyin kabakları atın birkaç dakika karıştırıp tuzunu
katıp biraz su ilave edin pişmesine yakın dereotunu doğrayıp ekleyin biraz daha pişirip altını kapatın.Afiyetolsun.

6 yorum:

pelince dedi ki...

Kabak bana nedense hep rejimi hatırlatıyor:))Çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

dilek dedi ki...

TARİF İÇİN TEŞEKKÜRLER..BEN SİTEMDE PATATESLİ PİRİNÇLİSİNİ YAPMIŞTIM.BUDA GÜZEL GÖRÜNÜYOR.YARIN ÇOCUKLARA NE YEMEK YAPSAM DİYORDUM.KESİNLİKLE BU TARİFİNİ YAPACAĞİM.TEKRAR TEŞEKKÜRLER.YAPTIKTAN SONRADA YORUMUMU YAZARIM..ELLERİNE SAĞLIK...
DURULEZZETLER

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok severim kabak yemeğini, ne kadar hafiftir.. Ellerine sağlık Hande'cim..

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım ellerine sağlık kabakta köftede nefis görünüyor.

Sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir yaz yemeği bu!!!

Sevgiler,
Evren

dilek dedi ki...

yemeğini yaptım.çok güzel oldu..tarif için tekrar teşekkürler.. ellerine sağlık