26 Kasım 2007 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Zeytinyağlı yemekler hep favorim olmuştur.Hele sızma zeytinyağı ile yapılırsa.Arkadaşım Ayselin düzenlediği etkinlik için zeytinyağlı enginar yapayım dedim.Hem de ailecek çok severiz.Enginar mevsiminde dolaba attığımız enginarlardan çıkarıp pişirdim.Biz baklalı enginarı sevmeyiz bu şekilde yapıyoruz.Görüntüsüde çok güzel oluyor.İşte huzurlarınızda zeytinyağlı enginar.

MALZEMELER:

6 adet temizlenmiş enginar
1 büyük kurusoğan
1 adet havuç
5 kaşık kadar bezelye
1 patates
1 çay bardağı sızma zeytinyağ
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un

1 limon suyu

Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

ilk olarak bir tencereye 2 subardağı su koyup bir limon sıkıp enginarları koyalım bekletelim.Ayrı bir tencerede küp küp soğanı zeytinyağında beş dakika kavuralım.İçine tavla zarı gibi doğranmış havuç,patates ve bezelyeyi koyalım.Bir su bardağı kadar su koyup bunları biraz pişirelim.On onbeş dakika sonra enginarları limonlu suyuyla beraber katalım,tuz ,şeker ilave edelim,pişmeye bırakalım.Ayrı bir kasede unu yarım çaybardağı suda eritip meyane yapalım ve enginara katalım.Biraz daha pişirelim.Enginarlar pişip suyu biraz koyulunca ocaktan alıp borcama dizelim.Enginar dışındaki malzemeleri enginarlara dolduralım dereotu ile süsleyelim.Afiyetolsun.

12 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Hande'ciğim,

Şifa taşıyor yemeğinden. Ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

handecim merhaba
benimde zeytinyağlılar favorimdir enginarın görüntüsü süper eminim tadıda öyledir ellerine sağlık
sevgiyle kal

BİZİM EVİN MUTFAĞI dedi ki...

Handeciğim selam,
Şimdi oldu :) Bende isim tanıdık ama nerden diyordum. Ellerine sağlık arkadaşım sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben hıc engınar yemedım desem:( yanı aslında ben mantarda yemıyorum ve sankı bana mantarı anmsatıyor gıbı:( ama kuzenlerım delı gıbı yerler ve cok lezız oldupunu soyler dururlar.. ellerıne sağlık hande cım..

Selma Alkan dedi ki...

Sevgili Hande ablacim ellerine saglik...goruntusunden anlasildigina gore tadi kesin guzeldir..guzel bir hafta gecirmendileyiyle sevgiler..;))

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili Hande bizdede bu şekilde ve bakla ile pişende çok seviliyor mevsiminde bolca tüketiyoruz ellerine sağlık canım lezetini biliyorum nefis kerevizi seviyorsan bu şekilde kerevizlede dene süper oluyor sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

çok sağlıklıbir yemek olmuş görüntüsüde harika enginarın ellerine sağlık canım sevgiler:)

Selin dedi ki...

Handecim selam,
Enginar çok güzel görünüyor. Ben hiç pişirmedim ama yemesini çok severim. Sayende belki pişiririm birgün. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimlee...

Sevil Altunel dedi ki...

slm canım
ohh mis gibi hemde sağlıklı ellerin dert görmesin sevgiler..

Gönül dedi ki...

canım ellerine sağlık enginar en sevdiğim zeytinyağlı türüdür...sevgilerimle

Adsız dedi ki...

hande ben yemesini severim bana çok zahmetli geliyor.senin eline sağlık.ama şifası tartışmasız.

Esma dedi ki...

Ellerine saglik Handecim, bende cok severim zeytinyagli enginari, ne zamandir yapmiyordum, aklima getirdin, hazir bir kavanoz ayiklanmis enginarimda varken yapayim, tesekkurler.