30 Ekim 2007 Salı

FIRIN MAKARNA

MALZEMELER:

2 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ(yarısı zeytinyağ yarısı ayçiçek olabilir)
1 sigara paketi kadar taze kaşar rendesi
1 soda
1 paket makarna (aslında sıfır numara makarnanın en irisi olacak ama ben boru makarna kullandım)
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayıp iyice yumuşayınca süzün ve soğutun.Makarna soğurken büyük kare borcamı yağlayıp birinci yufkayı yayın.Haşlanmış makarnayı döşeyin.Kaşar rendesini serpip tuz ekip ikinci yufkayı yayın.Kenarlarını sıkıştırın.Böreği dilimleyin.Ayrı bir kapta soda ,1 bardak süt,3 yumurta, ve 1 çay bardağı sıvıyağı karıştırın.Böreğe dökün.10-15 dakika çekmesi için bekleyin.Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Afiyetolsun.