4 Eylül 2007 Salı

YAZ TÜRLÜSÜ



MALZEMELER:


2 adet kabak

2 adet patlıcan

1 avuç taze fasulye

2 adet domates

2 adet soğan

3 adet yeşilbiber

1 adet kırmızıbiber

2-3 diş sarımsak

1 çaybardağı zeytinyağı

2 adet kesmeşeker

1 avuç bamya

1 tatlı kaşığı tuz


YAPILIŞI:


Soğanları küp küp doğrayıp zeytin yağında pembeleştirin.Soyulmuş ,küp küp doğranmış domatesleri ve soyulmuş sarımsakları ilave edin.Fasulyeyi katıp 1 su bardağı su koyup fasulyeler sararana kadar pişirin.Yaklaşık 10 dakika sonra soyulmuş iri kuşbaşı doğranmış kabakları ve doğranmış biberleri katın.10 dakika sonra yine soyulmuş kuşbaşı doğranmış patlıcanları ekleyin.En son bamyayı katıp tuz ,şeker ve suyunu koyup pişirin.Afiyetolsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,

türlü yazın vazgeçilmez yemeğimdir. yanına pilav ve cacıkk.. müthiş. :)

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler...

Adsız dedi ki...

slmlar iadeyi ziyarete geldim
ziyaret edip biraktigin yorumlar icin tesekkür ederim türlün harika olmus ellerine saglik tam bir yaz yemegi seni listeme ekleyecegim sürekli görüselim sevgiler

www.keskinlininmutfagi.blogcu.com