18 Eylül 2007 Salı

PATLICAN HAŞLAMA

MALZEMELER:

2 adet patlıcan
4-5 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çaykaşığı tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çaykaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup iri kuşbaşı doğrayıp birkaç saat tuzlu suda bekletin.Acısı çıkınca yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın.Haşlanan patlıcanları süzüp soğumaya bırakın.Bir kasede yoğurt ve tuzu karıştırıp sarımsağı doğrayın.Yoğurdu patlıcanların üstüne döküp kaşıkla karıştırın.Üzerine tereyağını pulbiberle kızdırıp gezdirin. Karabiber serpip servis yapın.Afiyetolsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok değişik bir yemek oldukça hafif oluyor sanırım ellerine sağlık hoşcakal

Yelda Özyurt dedi ki...

cok degisik bir tarif bence de, hic duymamistim, paylastigin icin tesekkurler canim, sevgiler...