12 Eylül 2007 Çarşamba

HOŞMERİM


MALZEMELER:

6kişilik

2 su bardağı tatlı lor peyniri

2 tatlı kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı un

1 subardağı şeker

2.5 su bardağı süt


YAPILIŞI:

Bir tencereye yağ ve lor peynirini koyun,orta ısıda karıştırarak 5 -6 dakika pişirin.Lor erimeye başlayınca un ve irmiği koyun.Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.Sonra şekeri ekleyin.Şeker eklenince tatlıda sulanma olacak.3-4 dakika kavurun.Süt ekleyin.Sıcakken servis tabaklarına boşaltın.Afiyetolsun.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

cnm cım hep duyarımda hıc yemedım hosmerım ı:)) bulusmaya gelırsen yaparmısın bızlere?? (yapmasan da gel ama olurmu)

sevgıler
fıdan

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor.
hayırlı ramazanlar..

Adsız dedi ki...

hosmerim cok hos duruyor duydum ama hic denemedim ellerine saglik ayricada hayirli ramazanlar canim sevgiler
www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Merhabalar,hoşmerimi cok sevberim denemek isterim .Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Merhabalar,hoşmerimi cok sevberim denemek isterim .Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum..

pelin dedi ki...

HOŞMERİM HARİKA GÖRÜNÜYOR.KONYA MUTFAĞINDA BUNU KAYMAKLA FALAN YAPIYORLAR AMA NASIL OLDUĞUNU BEN BİLMİYORUM.SENİN TARİFİNDEKİ LORDA ONA BENZER BİR TAT VEREBİLİREN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.SEVGİLER

Adsız dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, eline saglik.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

Adsız dedi ki...

değişik ve hafif bir tatlı olmuş,tam bana göre yani.
ellerine sağlık.
makarnacik.blogcu.

Adsız dedi ki...

Öyle severim ki hoşmerimi... Uzun zamandır görmüyordum hiçbiryerde..

Rahmetli ananeciğim pek güzel yapardı.

Ellerinize sağlık..

canım çook istedi :)

Adsız dedi ki...

Canım bloğunu gezerken fark ettim hoşmerim herzaman merak etmişimdir bu tatlı nasıl yapılıyor diye tarifin bu merağımı giderecek ve ben en kısa zamanda denemek istiyorum
Ellerine sağlık
Eliminemeği

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Selamlar
Hoşmerim Ankara ciavrında süt kaymağıyla ve unla bir hamur yapılır. Ve genelde teflon tavaya döşenerek kızartılır. Üzerinede sizin tarifinizdeki gibi tozşeker dökülerek servis yapılır. Sizin de elinize sağlık burdaki herşey çok güzel olmuş sevgiyle http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

peynir hösmelimi dedi ki...

eline saglik canim.gercekten aynisi olmus.ilk firsatta yapacagim.benim dondurucuda lorum var onunla olurmu
yoksa tazesimi olmak zorunda?tesekürler.

Adsız dedi ki...

hoşmerim çok güzel.
yemek.anadopdolu.com