12 Eylül 2007 Çarşamba

HOŞMERİM


MALZEMELER:

6kişilik

2 su bardağı tatlı lor peyniri

2 tatlı kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı un

1 subardağı şeker

2.5 su bardağı süt


YAPILIŞI:

Bir tencereye yağ ve lor peynirini koyun,orta ısıda karıştırarak 5 -6 dakika pişirin.Lor erimeye başlayınca un ve irmiği koyun.Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.Sonra şekeri ekleyin.Şeker eklenince tatlıda sulanma olacak.3-4 dakika kavurun.Süt ekleyin.Sıcakken servis tabaklarına boşaltın.Afiyetolsun.

14 yorum:

fidaneli dedi ki...

cnm cım hep duyarımda hıc yemedım hosmerım ı:)) bulusmaya gelırsen yaparmısın bızlere?? (yapmasan da gel ama olurmu)

sevgıler
fıdan

banu gökşin dedi ki...

ellerıne saglık canım nefıs gorunuyor.
hayırlı ramazanlar..

CresceNet dedi ki...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o CresceNet(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

keskinlininmutfagi dedi ki...

hosmerim cok hos duruyor duydum ama hic denemedim ellerine saglik ayricada hayirli ramazanlar canim sevgiler
www.keskinlininmutfagi.blogcu.com

OZAY dedi ki...

Merhabalar,hoşmerimi cok sevberim denemek isterim .Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum..

OZAY dedi ki...

Merhabalar,hoşmerimi cok sevberim denemek isterim .Ellerine sağlık.Hayırlı ramazanlar diliyorum..

pelin dedi ki...

HOŞMERİM HARİKA GÖRÜNÜYOR.KONYA MUTFAĞINDA BUNU KAYMAKLA FALAN YAPIYORLAR AMA NASIL OLDUĞUNU BEN BİLMİYORUM.SENİN TARİFİNDEKİ LORDA ONA BENZER BİR TAT VEREBİLİREN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM.SEVGİLER

huriye dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, eline saglik.

kelebeklisaniyeler.blogcu.com

birgul dedi ki...

değişik ve hafif bir tatlı olmuş,tam bana göre yani.
ellerine sağlık.
makarnacik.blogcu.

zerrin - misss dedi ki...

Öyle severim ki hoşmerimi... Uzun zamandır görmüyordum hiçbiryerde..

Rahmetli ananeciğim pek güzel yapardı.

Ellerinize sağlık..

canım çook istedi :)

Adsız dedi ki...

Canım bloğunu gezerken fark ettim hoşmerim herzaman merak etmişimdir bu tatlı nasıl yapılıyor diye tarifin bu merağımı giderecek ve ben en kısa zamanda denemek istiyorum
Ellerine sağlık
Eliminemeği

AYSEL dedi ki...

Selamlar
Hoşmerim Ankara ciavrında süt kaymağıyla ve unla bir hamur yapılır. Ve genelde teflon tavaya döşenerek kızartılır. Üzerinede sizin tarifinizdeki gibi tozşeker dökülerek servis yapılır. Sizin de elinize sağlık burdaki herşey çok güzel olmuş sevgiyle http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

peynir hösmelimi dedi ki...

eline saglik canim.gercekten aynisi olmus.ilk firsatta yapacagim.benim dondurucuda lorum var onunla olurmu
yoksa tazesimi olmak zorunda?tesekürler.

Adsız dedi ki...

hoşmerim çok güzel.
yemek.anadopdolu.com