19 Ağustos 2007 Pazar

PRENSES PASTA


Bizim evde çocukluğumdan beri yapılan bir pastadır.Özellikle çocuklar çok severek yer.Geçen hafta gelen misafirlerimize yapmıştık.Tarifini vermek ancak bugüne kısmet oldu.Yapımı kolay,lezzeti güzel olan tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.


MALZEMELER:


2 Çorba kaşığı margarin


1 yumurta


1 çay bardağı süt


1.5 çay bardağı tozşeker


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


2 yemek kaşığı kadar çekilmiş ceviziçi


2 çaybardağı un


1 paket kakaolu puding


YAPILIŞI:


Yağı bir tavada eritip ılınmaya bırakın.Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpın.İçine oda ısısındaki sütü ,şekeri katıp şeker eriyene kadar çırpın.Erimiş margarin ,un ,kabartma tozu ,vanilya ve ceviz içini de katıp çırpın. Kağıt kalıplarımızı yağsız tepsiye dizin.Hazırladığımız keki kalıpların içine 1er tatlı kaşığı koyun.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Yumuşacık leziz cevizli keklerimiz olacak.15-20 dakikada pişer.Pişen kekleri fırından çıkarınca ayrı bir tencerede kakaolu puding pişirin. Keklerin üzerine 1 çorba kaşığı puding dökün.Soğuyunca pasta süsleri ile süsleyin.Afiyetolsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

SÜPER GÖRÜNÜYORLAR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

Adsız dedi ki...

Canım pastacıklar çok güzel olmuş.eline sağlık

Adsız dedi ki...

pastanız süper.elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz cok guzel. Kagıt kek kalıplarına hamuru koyunca altına baska bir kalıp koymadan rahatlılkla pisiyormu. Yani yamulma ya da dagılma oluyor mu? Bende boyele kekler yapmak istiyorum kagıt kek kalıbım var ama diger muffin kalıbım yok.
Ellerinize sağlık
Yasemin