20 Haziran 2007 Çarşamba

BALIK SARMA



Malzeme:



212111150111
adetsu bardağıadettatlı kaşığıçorba kaşığıçay bardağıgrçorba kaşığıçorba kaşığıçorba kaşığı
Mezgit Balığı FiletosuPirinçSoğanDolmalık FıstıkDolmalık ÜzümSıvı YağYaprakNane (kıyılmış)Maydanoz (kıyılmış)Dereoto (kıyılmış)KarabiberTuz

Hazırlanışı:
Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ateşten almadan önce ince kıyılmış dereotu, nane, maydanoz ve tuzu ilave edin.Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: